Rutes Gastronòmiques Bàscara y Pontós

Aquesta ruta la qualifiquem com gastronòmica perquè ofereix la possibilitat de menjar en els restaurants de Xiscu (El Pessebre) com en el de Ariadna i Xavi (Portal de Bàscara) o a Pontós on la meva amiga Yolanda (Can Cassoletas) es desvivirá perquè estigueu súper bé. En qualsevol dels tres menjareu molt bé i us tractaran millor. El traçat de l’recorregut ofereix dues alternatives, un creuant la llera del riu Fluvià a l’alçada de Bàscara, que és viable en segons quines èpoques de l’any, encara mullant una miqueta i l’altra utilitzant un tram de carretera per esquivar dit llit.

El Restaurant Can Cassoletes està situat a tan sols 7 quilòmetres de Mas Torrencito, enmig de l’Alt Empordà (Girona), en un poble anomenat Pontos, amb segles d’història i un entorn natural excel·lent.

“Possiblement el millor restaurant de menjar de proximitat de Girona”: El menjar de qualitat i la presentació acurada … Dinar de proximitat amb un 80% de producte ecològic … Bon preu i el millor del millor …. YOLANDA … alma mater d’aquest negoci …. i si vols un bon vi de l’Empordà … deixa’t aconsellar per Yoli … sap la tira ……

Al Restaurant Can Cassoletes pots degustar exquisits plats de cuina tradicional amb tocs creatius en un ambient íntim i acollidor. Els seus principals especialitats

són els arrossos en cassoletes individuals amb arròs de Pals, els bacallans i les croquetes de ceps i parmesà, tot amb productes de proximitat i un 85% ecològics. Cuina apta per a celíacs. El Restaurant Can Cassoletes és un lloc ideal per a sopars romàntics i per als amants de la cuina tradicional catalana amb un toc actual. Per reservar, trucar a 972 560 634 i dir-los que aneu de la nostra part. I per cert ADMET A NOSTRES “NENS” …

Algunes opinions de TripAdvisor:
“Recomanable” ._ Vam menjar en aquest restaurant amb una caixa de “La vida és bella”. Ens van atendre amb molta simpatia i saber fer. Ens van donar unes xips, arbequines, una amanida amb pernil d’ànec, unes torrades de brandada, unes pastís de patata amb botifarra negra, un cassoleta de cap i pota, un cassoleta de xai amb pèsols, un flam casolà i una crema de llimona. Tot el compartim i vam sortir molt contents. El recomanem si visiten Pontós o voltants

“Magnífica Elecció” ._ Teníem un pack de regal de “La vida és bella” i vam escollir aquest restaurant ja que estàvem a prop i tenia bona pinta. No ens va defraudar en absolut. Lloc tranquil, servei agradable, preus continguts i menjar excel·lent. No es pot demanar més. Plenament recomanable.

Portal de Bàscara

Situat a Bàscara, la masia de l’antic Hostal Can Vidalic va ser construïda el 1589 i alberga, des de fa 15 anys, elRestaurante Can Carles. Sempre va ser un dels punts de descans i de restauració més privilegiat de el Camí Real que uneix les dues ciutats catalanes de Girona i Perpinyà.

Serà perquè van descansar i restaurar Reis i Reines que, quan un es troba a Can Carles, percep en si mateix una sensació de benestar i felicitat? Pot ser …

Podria ser també que les dimensions majestuoses (però sense ser imponents) de l’antic edifici, les finestres triforades amb columnes de l’època i el confort de l’mobiliari tenen alguna cosa a veure …

Però sobretot, en aquesta sensació influeixen l’exquisida qualitat i la noble presentació dels plats cuinats: tots realitzats amb productes de primera qualitat i bona part procedents de cultius ecològics, confeccionats a casa cada dia (ni congelats, ni envasats), amb una elaboració alhora senzilla i molt cuidada. El plaer és encara més potent perquè saps que aquesta cuina és respectuosa amb la teva salut.

Evidentment, consolida aquesta sensació excel·lent servei familiar (però molt professional) que rebem. Discreta, atenta, receptiva, la gent de Can Carles està sempre predisposada a compartir la seva passió per la restauració, la cuina tradicional catalana i l’alimentació saludable …

Serà la suma de totes aquestes petites ‘grans’ coses, el veritable secret de l’restaurant Can Carlos? Sí, però també pels personatges que actuen a l’escenari de Can Carlos: Carlos, el fundador, Rosa, la seva parella i xef de la cuina; Meritxell, la seva filla formada en el món de la restauració i dietista de formació i el seu marit, un amable personatge Vienès que ajuda els forasters a sentir com a casa. Els quatre ens transmeten amb alegria l’amor per les bones coses i comparteixen les coses (i causes) ben fetes!

Algunes opinions de TripAdvirsor:

  • – Descobriment: Parem a dinar de menú i ens va sorprendre la qualitat del menjar. EL menú sortia per uns 15 euros i tenia plats bastant bons, del que vam menjar a destacar l’ànec. Bona presentació, bona qualitat i bon tracte. molt recomanable
  • A l’tornar de França ens vam sortir de l’autopista per intentar menjar en algun restaurant de la NII. El Ipad ens va indicar un restaurant a Bascara, i entrem al poble. El primer restaurant que vam veure va ser Can Carles i ens gust l’aspecte. Vam menjar el menú de el dia i era buenisimo- Com anàvem 06:00 demanem diferents plats i tots estaven fenomenal. L’atencio tant de l’amo com del seu fill acurada, i per això dic que és sorprenent que en un poble petit poguéssim menjar tan barat, relació qualitat preu impensable, i escenari i servei com en un restaurant de luxe.

El Pessebre.-

“Aquest és un petit restaurant al poble de Bàscara a prop de la seva porta emmurallada en un carrer amb gust empordanès. La cuina està ben portada i confeccionada amb plats tradicionals de l’autèntica gastronomia

ía catalana. Caça, corral, verdures i peixos de l’proper Golf de Roses, tot servit amb un “bon gust” que fa inoblidable la visita. Apreciable contenció en els preus i menú molt convenient en els dies laborables. Una joia. Bona carta de postres i vins de la zona. ” .- josepcivit (Barcelona)

“Bon menjar, bon tracte, bon preu. Bona qualitat del producte “de la Terra”. I molt afecte a les receptes. Es nota.
Adapten els plats si vas amb nens la qual cosa s’agraeix molt. Altament recomanable per un sopar tranquil, sense presses, i per criticar-una mica, li faltaria una terrassa per a l’Estiu