Seleccionar página

Senderisme Gastronòmica Can Cassoletas / Pessebre / Portal de Bàscara


Mas Torrencito – Bàscara (Portal de Bàscara o Pessebre) – Romanyà d’Empordà – Pontós (Can Cassoletas) – Bàscara – Mas Torrencito
Aquesta ruta la qualifiquem com gastronòmica perquè ofereix la possibilitat de menjar en els restaurants de Xiscu (El Pessebre) com en el de la Ariadna (Portal de Bàscara)) o a Pontós on la meva amiga Yolanda (Can Cassoletas) es desvivirá perquè estigueu super bé.

En qualsevol dels tres menjareu molt bé i us tractaran millor. El traçat de l’recorregut ofereix dues alternatives, un creuant la llera del riu Fluvià a l’alçada de Bàscara, que és viable en segons quines èpoques de l’any, encara mullant una miqueta i l’altra utilitzant un tram de carretera per esquivar dit llit.

Vam sortir de Mas Torrencito pel camí a Bàscara i d’aquí ens dirigim a Romanyà d’Empordà, nucli de població agregat a el municipi de Pontós. La ruta continua cap al Mas Terrats i d’aquí arribem a Pontós, una cura poble de l’Alt Empordà que data de segle X.

Ascendim a les restes de l’antic castell des d’on obtenir una magnífica vista de la vila. A la baixada tenim l’opció de menjar a Can Cassoletes oa Bàscara a El Pessebre o Can Carles i degustar els seus saboroses receptes. Amb les energies renovades encarem amb ànim la tornada fins a Mas Torrencito. La dutxa i el descans ens esperen. Ruta circular amb algun desnivell pronunciat. Es pot fer tant a en btt com a peu.

  • Recorregut total (opció llera del riu): 18 km
  • Recorregut total (opció carretera): 20 km
  • Dificultat: Baixa-Mitjana
CatalanDutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish